Accenture Attention to Detail Questions – FACE Prep

This part of the Accenture Placement Paper focusses on a candidate’s capability of putting attention to the smallest details of a given problem/data. The format of this section can be anything, the Accenture Attention to detail Questions can be different for different batches and Accenture holds the right to decide the type and format of the questions. Understand the complete Accenture Recruitment Process, stages, test pattern etc here.

Accenture Attention to Detail Questions

This section takes place along in the MeritTrac Accenture Test. The total number of Accenture Attention to Detail Questions is 15 that need to be solved in 15 mins. Check the complete pattern here: Accenture Test Pattern and Syllabus.

Accenture Attention to detail Questions are asked to test abilities that employers and hiring managers look for the most in job candidates. A test geared towards entry-level positions is the Criteria Basic Skills Test (CBST) which assesses attention to detail along with a number of other skills associated with job readiness and trainability.

Any person who has high attention to details has thoroughness and accuracy when accomplishing a task through concern for all the areas involved. Also, that persons’ behavior provides accurate, consistent numbers on all paperwork.

Types of Accenture Attention to Detail Questions

  1. Logical Reasoning Type Questions
  2. Visual Attention to Detail
  3. Checking Alikeness of the options
  4. Deducing conclusion from a given paragraph.

Accenture Attention to Detail Questions

Q1.

Find out the number of times letter ‘s’ occurs in the given sentence:
“I saw Susie sitting in a shoe shop. Where she sits she shines, and where she shines, she sits”

Answer: 17

Q2.

7)The school principal has received complaints from parents about bullying in the schoolyard during recess. He wants to investigate and end this situation as soon as possible, so he has asked the recess aides to watch closely. Which situation should the recess aides report to the principal

A) girl is sitting glumly on a bench reading a book and not interacting with her peers.

B) Four girls are surrounding another girl and seem to have possession of her backpack.

C) Two boys are playing a one-on-one game of basketball and are arguing over the last basket scored.

D) Three boys are huddled over a handheld video game, which isn’t supposed to be on school grounds.

Answer: B

Q3.

If DELHI is coded as CCIDD, how would you encode BOMBAY?

  1. AJMTVT
  2. AMJXVS
  3. MJXVSU
  4. WXYZAX

Answer: Option 2

Explanation: 

The first, second, third,……. letters of the word are respectively moved one, two, three,…………steps backward to obtain the corresponding letters of the code.
 

Q4. 

Rita, an accomplished pastry chef who is well known for her artistic and exquisite wedding cakes, opened a bakery one year ago and is surprised that business has been so slow. A consultant she hired to conduct market research has reported that the local population doesn’t think of her shop as one they would visit on a daily basis but rather a place they’d visit if they were celebrating a special occasion. Which of the following strategies should Rita employ to increase her daily business?

A) making coupons available that entitle the coupon holder to receive a 25% discount on wedding, anniversary, or birthday cakes.

B) exhibiting at the next Bridal Expo and having pieces of one of her wedding cakes available for tasting.

C) placing a series of ads in the local newspaper that advertise the wide array of bread.

D) moving the bakery to the other side of town.

Answer: C

Q5.

Pick out the different one:

  1. Time 
  2. Chain
  3. Bangle
  4. Bracelet

Answer: Time

Q6.

Count the number of Vowels in “WHAT YOU THINK YOU BECOME “

  1. 7
  2. 6
  3. 9
  4. 8

Answer: 9

Q7.

Which of the following matches the pattern? AS%T88%43

  1. AS%T88&53
  2. AS%T88%43
  3. AS%t88%43
  4. AS^%^7834

Q8.

What is the color of the background of the image?

Accenture Attention to Detail Questions

  1. Circle
  2. Oval
  3. Blue
  4. Black

Answer: Blue

Q9.

Find the sum of the numbers hidden in the image:

Accenture attention to detail questions

  1. 120
  2. 52
  3. 20
  4. 112

Answer: 52

Q10.

Select one of the options from the given choices:

A. If ALL THREE items in the given question are ALIKE

B. If only the FIRST and the SECOND items are exactly ALIKE

C. If only the FIRST and THIRD items are exactly ALIKE

D. If only the SECOND and THIRD items are exactly ALIKE.

E. If all THREE Items are DIFFERENT.

MNMNNNNMM, MNMMNMNNN, MNMNNNNMM

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E

Answer: C

Practice more here