Accenture Placement Papers with Solutions for Freshers 2018 | FACE Prep

Accenture placement papers with solutions are given here. These questions were taken from Accenture previous year placement papers. Practicing these can help you answer a lot of questions in the actual Accenture test.

latest accenture placement papers with solutions

Accenture Placement Papers Analysis

Accenture uses Wheebox, Merittrac or Cocubes to conduct the online test for on-campus recruitment. Whereas for off-campus hiring, it majorly uses Amcat platform to conduct its assessment. On analyzing the previous year Accenture placement papers, we came up with the pattern followed by Accenture for its online test.

Accenture test pattern for on-campus recruitment via Wheebox.

RoundsSectionNumber of QuestionsTime duration
Online TestQuantitative Aptitude2020 mins
Verbal Ability2020 mins
Logical Reasoning2020 mins
Technical Interview
HR Interview

To know about Accenture test pattern via Mertitrac, Cocubes etc – CHECK HERE.

Accenture test pattern for off-campus recruitment through Amcat

RoundsSectionsNumber of questionsTime duration
Online TestQuantitative Aptitude2535 mins
Verbal Ability2525 mins
Logical Reasoning2435 mins
Group Discussion
Technical Interview
HR Interview

To know how to apply for Accenture off campus drive, click here.

 

Accenture Placement Papers – Quantitative Aptitude

1) A box contains 90 bolts each of 100 gm and 100 bolts each of 150 gm. If the entire box weighs 35.5 kg then the weight of the empty box is?

  • A) 10 kg
  • B) 10.5 kg
  • C) 11 kg
  • D) 11.5 kg

Answer: B
Explanation:
Let us assume the weight of the empty box to be x
90 × 0.100 (kg) + 100 × 0.150 (kg) + x = 35.5 
x = 10.5 kg

2) A group of 50 students were required to clear 2 tasks, one in rock-climbing and the other in bridge crossing during an adventure sports expedition. 30 students cleared both the tasks. 37 cleared bridge crossing, 38 students cleared rockclimbing. How many students could not clear any task?

  • A) 0
  • B) 3
  • C) 5
  • D) 9

Answer: C
Explanation:
P(A U B) = P(A) + P(B) – P(A intersection B)
= 37 + 38 – 30 = 45
Number of students who did not clear any task = Total no.of students who participated – Total number of students who cleared atleast one task 
= 50 – 45 = 5

 

Accenture Placement Papers – Logical Reasoning

1) If QUESTION = DOMESTIC what will be the code RESPONSE?

  • A) OMESUCEM
  • B) OMESICSM
  • C) OMESICEM
  • D) OMESISCM

Answer: B

2) Find the odd man out among these – 7,13,19,25,29,37,43

  • A) 19
  • B) 7
  • C) 29
  • D) 37

Answer: C
Explanation:
7+6=13
13+6=19
19+6=25
25+6=31
31+6=37
37+6=43

 

Accenture Placement Papers – Verbal Ability

1) The officer received _____ official letter from _____ Ministry of IT in _____ Central Government.

  • A) A, the, an
  • B) An, the, the
  • C) A, an, the
  • D) An, an, the

Answer: C

2) I learnt from my experience that by _____ my anger and resentment, and by avoiding _____ I could overcome opponents more successfully than could those who openly defied their adversaries.

  • A) expressing, hostility
  • B) suppressing, conflict
  • C) stifling, temperance
  • D) disguising, deceit
  • E) rousing, wrath

Answer: B

 

Accenture Placement Papers – Attention to Detail

Follow the directions given below to answer the questions that follow. Your answer for each question below would be:

  • A, if ALL THREE items given in the question are exactly ALIKE.
  • B, if only the FIRST and SECOND items are exactly ALIKE.
  • C, if only the FIRST and THIRD items are exactly ALIKE.
  • D, if only the SECOND and THIRD items are exactly ALIKE.
  • E, if ALL THREE items are DIFFERENT.

1) LLMLLLKLMPUU, LLMLLLKLMPUU, LLMLLLKLMPUU
A) A
B) B
C) C
D) D
E) E

Answer: A

2) 0452-9858762, 0452-9858762, 0452-9858762
A) A
B) B
C) C
D) D
E) E 

Answer: B

3) NIINIININN, NIININNINN ,NIINIININN 
A) A
B) B
C) C
D) D
E) E

Answer: B

4) 4665.8009291, 4665.7999291, 4665.8009291
A) A
B) B
C) C
D) D
E) E

Answer: C

5) 808088080.8080, 808008080.8080, 808088080.8080 
A) A
B) B
C) C
D) D
E) E

Answer: B

Summary
Date of Review
Article Title
Accenture Placement Papers
Rating
51star1star1star1star1star

Leave a Reply