Company-Specific Courses
Free Resources
Webinars
About Us

Edit
Reply




Edit

Accenture Aptitude Questions and Answers | Numerical Ability

Published on 26 Aug 2021

This article contains the latest Accenture Aptitude Questions and Answers, asked in the Numerical Ability section of Stage 1 Online Aptitude Test. If you're preparing to take on Accenture Recruitment any time soon, this is a must-read.



If you want to know about the Accenture Recruitment Process, please click here


Accenture Aptitude Questions and Answers | Numerical Ability


The numerical ability part of the Accenture Aptitude Questions tests the higher-order thinking skill of an individual.


Q1. Find the value of | x+2 - | 2x-3 || at x = 3.

A. 10

B. 3

C. 2

D. 1

Answer: Option C


Q2. In a city ABC, the population of males decreased by 8% from 2018 to 2019. If the male population in 2018 was 7200, then find the male population in 2019.

A. 6580

B. 6435

C. 7420

D. 6624

Answer: Option D


Q3. Anthony purchased two dozen oranges at $12 per dozen and three dozen oranges at $18 per dozen. Find the average cost per dozen of the oranges that he purchased.

A. $16.2

B. $16.8

C. $15.6

D. $15.8

Answer: Option C


Q4. Lincoln can complete a task in 12 days, Joshua can complete it in 18 days. Chris can complete the same task in x days. Chris started the task. After 3 days, Lincoln and Joshua joined. If the task is completed in 4 more days, then find the value of x.

A. 14.25 

B. 17.28

C. 16.5

D. 15.75

Answer: Option D


Q5. In a certain month, the total income of Andrew, Bruce and Chloe is $50,000. In that month, Andrew spends 70% of his income, Bruce spends 75% of his income and Chloe spends 80% of her income. The ratio of the amounts spent by Andrew, Bruce and Chloe in that month is 35:90: 64. Find the income of Andrew in the month.

 A. $16,000 

B. $10,000

C. $24,000

D.$18,000

Answer: Option B


Q6. If 3.6h = 1.6k, then find (h-k)/(h + k). 

A. -13/5

B. -5/13

C. 13/5

D. 5/13

Answer: Option B


Q7. Jack, a con-man, was running along a road at 10 km/hr. He crossed a policeman moving at a speed of 15 km/hr in the opposite direction. The policeman had to continue for 12 minutes before he could find a gap in the road and start chasing him again. Find the total time taken in minutes) by the policeman to catch the con-man from the time he crossed him.

A. 100 

B. 72

C. 80

D. 60

Answer: Option B





Q8. Find the amount lost by Hannah when she sold a hand wash at a loss of 22%, if she bought it for $150.

A. $29 

B. $33

C. $42

D. $36

Answer: Option B


Q9. Pam can complete a job in 36 days. She started the work and after 6 days, Leslie joined her. They completed the job in 12 more days. Find the number of days in which Leslie alone can complete it. 

A. 28 days 

B. 24 days

C. 12 days

D. 16 days

Answer: Option B


Q10. Christina purchased some articles for $2400. She sold two-third of the articles purchased at 10% loss. Find the profit percentage at which the rest of the goods must be sold to gain an overall profit of 25%.

A. 82% 

B. 89%

C. 95%

D. 90%

Answer: Option C


Qs 11 to 12: The graph given below represents the value of exports of a country (in million dollars). Study the graph carefully and answer the questions that follow.


Q11. Find the difference between the exports of the year 2015 and 2019 (in million dollars).

A. 450 

B. 300

C. 800

D. 650

Answer: Option D


Q12. What is the average value of export of the country per year(in million dollars)?

A. 880 

B. 800

C. 780

D. 845

Answer: Option A




Qs 13 to 15: The graph given below represents the revenue obtained by a publishing house XYZ Pvt. Ltd. while selling books, magazines and journals (in thousands of doll the years) 2016 to 2019. Study the graph carefully and answer the question that follow.



Q13. In 2018, what percent of the total revenue came from magazines?

A. 26.67%

B. 55.67%

C. 25.43%

D. 21.33%

Answer: Option A


Q14. If 2019 were to show the same growth as 2018 over 2017, then the total revenue in 2019 must be 

A. $3,10,344 

B. $2,75,600

C. $3,45,500

D. $3,10,645

Answer: Option A


Q15. Find the ratio of revenue obtained from books in 2016 to that obtained from magazines in 2018.

A. 5 : 4

B. 8 : 7

C. 6 : 7

D. 4 : 5

Answer: Option A



Q16. The sum of the present age of Lucy, Molly and Mary is 75 years. If the ratio of their age is 4 : 5 : 6, then what is the present age of Molly?

A. 15

B. 25

C. 30

D. 35

Answer: Option B


Suggested Articles:


Accenture Analytical Reasoning Questions

Accenture Verbal Questions

Accenture Coding Questions

Accenture Pseudocode Questions

Accenture Common Application and MS Office Questions

Accenture Fundamentals of Networking, Security and Cloud Questions

Accenture Interview Questions | Accenture Technical & HR Interview Questions

If you have any feedback about this article and want to improve this, please write to enquiry@faceprep.in