DXC Interview Questions – B.E/B.Tech Freshers – FACE Prep

DXC Interview Questions for Freshers

This article will give a view of the DXC Interview Questions asked in DXC Recruitment Process Here, you can also find some of the previously asked DXC Interview Question, tips on how to crack DXC Interview Questions Round, Interview Experiences and more. Have a look at DXC Placement Papers for the test pattern, syllabus and questions asked in the aptitude test.

DXC Interview Questions

DXC Interview Rounds

The personal interview round is also known as the face-to-face interview round is where the candidates are asked questions based on the details they have mentioned in their CV.

How can FACE Prep help you to crack the company’s interview?

Emerging as a leader in campus placement training, FACE Prep has been making a huge success in the DXC Technologies Recruitment process by providing the students with the DXC interview questions. A large number of students who have been trained both online and offline have got selected in the recruitment procedure. Unlike other companies who provide only online training, we mark our presence offline also to make sure that the students have proper access to information regarding the DXC Technologies interview process for freshers. To gain an access to the same, simply click on the links mentioned below:

Commonly asked java interview questions-set 1

Commonly asked java interview questions-set 2

Commonly asked java interview questions-set 3

Why should we hire you

6 commonly asked HR questions in an interview

Technical Round

A technical round follows thereafter, where a technical group discussion can be conducted. If you wish to qualify the technical round, one significant thing that you need to keep in mind is that your concepts regarding the technical concepts must be very clear.

For example, a candidate who has done an internship in Software Testing can be asked for terms such as SDLC, Agile methodology, Software Life Cycle etc.

HR Round

The HR Round is the last interview round which makes you stand on the last stage of the complete recruitment process. Appearing for the HR round means that you are only a single step away from getting a wonderful job opportunity. The main motive of conducting round is to check various personality traits of a candidate such as the communication skills, listening skills, how fluently you put forward your opinion and how patient you can be while handling tricky situations

DXC Interview Questions for Technical Round 

KPMG Interview Questions

Be prepared for each and everything that you have mentioned in your CV including the minor, major, training projects or an internship that you have done before. Questions regarding your subjects in graduation may also be asked. Here, are some commonly asked DXC interview questions for freshers:

1) Explain your major project.

2) What are your favorite subjects?

3) What is Polymorphism?

Answer: Polymorphism is a concept by which we can perform a single action in different ways. Polymorphism is derived from 2 Greek words: poly and morphs. The word “poly” means many and “morphs” means forms. So polymorphism means many forms.

4) What is Encapsulation in Java?

Answer: Encapsulation in Java is a process of wrapping code and data together into a single unit, for example, a capsule which is mixed of several medicines.

We can create a fully encapsulated class in Java by making all the data members of the class private. Now, we can use setter and getter methods to set and get the data in it.

The Java Bean class is an example of a fully encapsulated class.

5) What is UNIX?

Answer: UNIX is a complete package of the operating system developed mainly for servers, workstations, and mainframes. It is a copyrighted named. It can be used by its copyrighters only. It contains a completely different coding developed by AT&T labs, highly secured, has listed about 85-120 viruses till date.

6) What is Android? Who is its founder? Name its latest version.

Answer: Android is an open-source, Linux-based operating system used in mobiles, tablets, televisions etc. Andy Rubin is the founder of Android. 9 Pie is the latest version of Android.

7) Name the major data structures used in RDBMS, Network data model & Hierarchical data model.

Answer: RDBMS: Array (i.e., Array of structures)

Network data model: Graph

Hierarchical data model: Trees

8) Which operator in SQL performs pattern-matching?

Answer: LIKE operator performs pattern matching.

9) What is the purpose of DESC in SQL?

Answer: DESC in SQL is used to describe a schema as well as to retrieve rows from a table in descending order.

10) Give some advantages of DBMS.

Answer: Advantages of DBMS are:

  • Redundancy gets controlled.
  • Enforcing integrity constraints.
  • Unauthorized access is restricted.
  • Providing backup and recovery

DXC Interview Questions for HR Round

The questions asked in this round of the DXC Technologies interview process for freshers are very common which tend to make the HR round more of an interactive session. Candidates need to be very natural and confident while answering the questions. Also, they can put up questions in case they have any query related to the company. Let us have a look at some of the questions.

1) Tell me about yourself and your background.

2) Tell me about your academics and if you have any backlog.

3) In which technology you are good?

4) What do you know about this organization?

5) What are your strength and weakness?

6) What is your dream job?

Here are some previously asked DXC Java interview questions in the DXC technology interview round:

1) Write a java program to print Fibonacci series.

PROGRAM:

class programme  

{  

public static void main(String args[])  

{  

int i;  

int array[]= new int[11];  

array[0]= -1;  

array[1]=1;  

System.out.println(“The Fibonacci series is: “);  

for(i=2; i<array.length; i++)  

{  

array[i]= array[i-2] + array[i-1];  

System.out.print(array[i]+ ” ” );  

}  

}  

}  

Output:

The Fibonacci series is:
0   1 1   2 3 5   8 13 21

2) Write a Java program to print the given pyramid:

1

12

123

1234

12345

PROGRAM:

class Pyramid  

{  

public static void main(String[] args)  

{  

for(int i=1; i<=5 ;i++)  // i is used for row elements  

{  

for(int j=0; j<i; j++)  // j is used for column elements  

{  

System.out.print(j+1);  

}  

System.out.println();  

}  

}  

}  

 

 

DXC interview experiences:

Candidate 1:

It was a great process indeed! I had my technical interview followed by the General HR round on the same day. Received my selection letter from the company recently. I would like to express my gratitude to the FACE Prep team for giving us the one to one placement tips course for free of cost.

Candidate 2:

The interviewers were very good and supportive. I was questioned on concepts such as Algorithms, Basic JavaScript etc. I finally got selected at the end of the day and got the offer letter the next day itself.

Candidate 3:

The entire recruitment process consisted of the technical and the HR round. Questions related to my project and the coding language that I know were asked to me in the technical interview round. Some questions were asked from my core branch i.e. Computer Science whereas in the HR round, I was asked very normal questions such as why DXC Technologies? Just be relaxed and make sure to have a good knowledge of the technical stuff.

Summary
Date of Review
Article Title
DXC Interview Questions
Rating
51star1star1star1star1star

Leave a Reply